Vacature Participatiecoach

b

Het project

Meedoen in de Wijken biedt taalondersteuning aan Eindhovenaren van buitenlandse afkomst die hun Nederlands willen verbeteren en daardoor (beter) kunnen deelnemen aan de samenleving. Het is een gezamenlijke activiteit van het Rode Kruis en Humanitas.

w

Van taal naar participatie

Het doel is participatie; de verbetering van de taalvaardigheid is daartoe middel. De taalondersteuning wordt geboden door vrijwillige taalcoaches. Ze geven een half jaar taalondersteuning aan deelnemers. Deelnemers kunnen kiezen tussen individuele ondersteuning of ondersteuning in groepsverband. Na de taalondersteuning stimuleren en ondersteunen vrijwilligers, de participatiecoaches, deze deelnemers in het bereiken van hun participatiewensen. Participatie voor de één kan bijvoorbeeld zijn om betrokken te zijn als ouder bij de school van zijn of haar kind, een ander wil vrijwilligerswerk gaan doen en weer een ander zoekt de weg naar een opleiding of werk.

Z

Jouw taken

Je begeleidt en ondersteunt een deelnemer die in Eindhoven actief wil zijn of vrijwilligerswerk wil gaan doen. Door middel van gesprekken breng je de wensen en behoeften van de deelnemer in kaart. Daarnaast probeer je een goede match te maken tussen wat de deelnemer wil/kan en de mogelijkheden van wijkactiviteiten of vrijwilligerswerk in Eindhoven. Hiervoor kun je het bestaande netwerk van Meedoen in de Wijken gebruiken of zelf nieuwe verbindingen aangaan.
In principe ben je 4 uur per week beschikbaar en ben je flexibel inzetbaar. De afspraken bij de organisaties kunnen namelijk niet altijd op een vast dagdeel gepland worden. Je hebt affiniteit met de doelgroep en kunt coachend de deelnemer begeleiden. Kennis en inzicht in de sociale kaart van Eindhoven is een pré. Je staat er niet alleen voor, je wordt ondersteund door een professionele kracht.

We bieden je een leuke, leerzame werkomgeving, trainingen, workshops, intervisie, thema- en feestelijke bijeenkomsten.

Belangstelling?

Spreekt ‘Meedoen in de Wijken’ jou aan en past begeleiden van deelnemer naar vrijwilligerswerk bij je, laat dan je gegevens achter in het vrijwilligers-aanmeldingsformulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Voor eventuele vragen en nadere informatie kun je bellen met Sushma van Dalfsen, coördinator Participatie via nummer 040-2443311 (maandag, dinsdag en donderdag tussen 10.00- 16.00 uur).