Vacature vrijwilliger secretariaat

b

Het project

Meedoen in de Wijken biedt taalondersteuning aan Eindhovenaren van buitenlandse afkomst die hun Nederlands willen verbeteren en daardoor (beter) kunnen deelnemen aan de samenleving. Het is een gezamenlijke activiteit van het Rode Kruis en Humanitas.

w

Van taal naar participatie

Het doel is participatie; de verbetering van de taalvaardigheid is daartoe een middel. Bij Meedoen in de Wijken zijn ongeveer 140 vrijwilligers actief. Ongeveer 120 taalcoaches, 8 coördinatoren, 3 participatiecoaches en 6 vrijwilligers op kantoor.
Deelnemers kunnen kiezen uit taalondersteuning individueel of in groepsverband. Taalgroepen worden samengesteld op basis van niveau, interesse en wijk. Het is altijd maatwerk en het participatiedoel van de deelnemer is het uitgangspunt. Het taaltraject wordt in de regel gevolgd door begeleiding naar participatie.

b

Jouw taak

Voor het stroomlijnen van de projectorganisatie zoeken wij voor 6 uren per week (2 dagdelen) een vrijwilliger, die secretariële taken op zich wil nemen.
Jouw taken:
Het aannemen van de telefoon, aanmeldingen, registreren van de gegevens van deelnemers en vrijwilligers, kopieerwerkzaamheden en wat er op dat moment speelt. Voor deze afwisselende werkzaamheden vragen we iemand die affiniteit heeft met verschillende culturen en het leuk vindt om samen te werken, maar ook zelfstandig aan de slag kan gaan. Je zit niet alleen op kantoor en hebt gezellige collega’s om je heen.

We bieden je een leuke leerzame werkomgeving, trainingen, workshops, intervisie, thema- en feestelijke bijeenkomsten.

 

Belangstelling?

Wil je graag vrijwilligerswerk doen, spreekt ‘Meedoen in de Wijken’ jou aan en vind je kantoorwerkzaamheden leuk, laat dan je gegevens achter in het vrijwilligers-aanmeldingsformulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Voor eventuele vragen en nadere informatie kun je bellen met Anne Marie Jansen, coördinator Taal via nummer 040-2443311 (maandag, woensdag en donderdag tussen 10.00- 16.00 uur).