Vacature vrijwillige coördinator 1-op-1

 

b

Het project

Meedoen in de Wijken biedt taalondersteuning aan Eindhovenaren van buitenlandse afkomst die hun Nederlands willen verbeteren en daardoor (beter) kunnen deelnemen aan de samenleving. Het is een gezamenlijke activiteit van het Rode Kruis en Humanitas.

w

Van taal naar participatie

Het doel is participatie; de verbetering van de taalvaardigheid is daartoe het middel.
Bij Meedoen in de Wijken zijn ongeveer 140 vrijwilligers actief. Ongeveer 120 taalcoaches, 8 vrijwillige coördinatoren, 3 participatiecoaches en 6 vrijwilligers op kantoor.
Deelnemers kunnen kiezen uit taalondersteuning individueel of in groepsverband. Taalgroepen worden samengesteld op basis van niveau, interesse en wijk. Het is altijd maatwerk en het participatiedoel van de deelnemer is het uitgangspunt. Het taaltraject wordt in de regel gevolgd door begeleiding naar participatie.

Z

Jouw taak

Het intaken van nieuwe deelnemers en nieuwe taalcoaches (die ook vrijwilliger zijn), het koppelen van taalcoaches aan een deelnemer en dit begeleiden gedurende het taaltraject. Bewaken van de voortgang, het afsluiten en evalueren, het informeren en regelen van eventuele doorstroom naar een vervolgtraject. Je onderhoudt contacten met jouw taalcoaches 1 op 1 en informeert hen over vernieuwingen en veranderingen binnen het project.

Je werkt zowel thuis als in de wijk. Je bent flexibel qua inzet. De intakes en koppelingen gebeuren veelal bij de deelnemers thuis. Werktijden en –dagen deel je zelf in. We vragen je 8 uren per week beschikbaar te zijn voor dit programma. Je hebt een groot inlevingsvermogen, geduld en affiniteit met de doelgroep en hebt ervaring met het werken met vrijwilligers. Je vindt samenwerken leuk, maar kunt ook zelfstandig aan de slag gaan.

Je staat er nooit alleen voor, want om de 2 weken is er op kantoor een Coördinatorenoverleg voor alle vrijwillige coördinatoren. Je wordt ondersteund door een professionele kracht en kunt altijd onderling contact zoeken.

We bieden je een leuke en leerzame werkomgeving, trainingen, workshops, intervisie, themabijeenkomsten en feestelijke bijeenkomsten.

Belangstelling?

 

Wil je graag vrijwilligerswerk doen, spreekt ‘Meedoen in de Wijken’ jou aan en past het intaken, organiseren van koppelingen tussen deelnemer en coach en het begeleiden van coaches bij je, laat dan je gegevens achter in het vrijwilligers-aanmeldingsformulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Voor eventuele vragen en nadere informatie kun je bellen met de coördinator Taal via nummer 040-2443311 (maandag, woensdag en donderdag tussen 10.00 - 16.00 uur).