Ervaringsverhalen

Barry

In één jaar tijd heeft Barry binnen Meedoen in de Wijken aan alles meegedaan wat mogelijk was: hij kwam iedere week naar het Taalcafé en nam ook deel aan een taalgroep. In het begin kon hij zich moeilijk in het Nederlands uiten, maar aan het eind kon hij zelfs grapjes maken met zijn taalcoach en medecursisten.

Abdullah Mirza

Tijdens de intake beantwoordde Abdullah Mirza veel vragen in het Engels. Maar na een jaar online met zijn taalcoach Nederlands geoefend te hebben, heeft hij de eindevaluatie helemaal in het Nederlands gedaan. Knap hoor, jouw zelfvertrouwen spat eraf. Veel succes op je werk bij Bosch. Blijf Nederlands praten met je collega’s!

Megha

In deze aflevering van de Meedoen in de Wijken vlog mini-serie maak je kennis met Megha. Megha komt uit Nepal en vertelt in deze aflevering waarom zij heeft deelgenomen aan het taalprogramma van Meedoen in de Wijken, Wat zij ervan heeft geleerd en wat haar ervaringen zijn!

De klik tussen Jihan en Manon

 
 
 
 
 
 

Begin dit jaar ben ik begonnen als vrijwilliger bij Meedoen in de Wijken (MidW). Als coördinator probeer ik deelnemers te koppelen aan vrijwilligers voor de 1-op-1 lessen. Het geeft mij voldoening als ik een succesvolle koppeling kan maken. In de meeste gevallen wordt het hele traject van 20 lessen afgerond. Soms kiezen deelnemer en vrijwilliger ervoor om een tweede traject van 20 lessen te doorlopen. Jihan en Manon zijn zo’n koppel en ik ben benieuwd naar wat hen drijft. 
Lees meer>>>

Ayesha Khan

Ayesha woont nu twee jaar in Nederland. In die periode is het Ayesha niet alleen gelukt om haar Pakistaanse tandartspapieren in Nederland erkend te krijgen, maar is het haar ook gelukt om een baan in haar eigen richting te vinden. Het is niet zonder slag of stoot gegaan, maar volgens haar taalcoach Jolanda is zij een doorbijter. Kijk hieronder haar hele verhaal!

Tjarkine Haans

Tjarkine is in de periode van corona Kletsmaatje geworden. Ze verteld over haar ervaringen die zij samen met de deelnemers mee maakt in het wekelijkse uurtje dat zij met hen online spreekt. 

Afsaneh

In deze aflevering van de Meedoen in de Wijken vlog mini-serie maak je kennis met Afsaneh. Afsaneh komt uit Iran en vertelt in deze aflevering waarom zij heeft deelgenomen aan het taalprogramma van Meedoen in de Wijken, Wat zij ervan heeft geleerd en wat haar ervaringen zijn!