Vacature vrijwillige pr en communicatie medewerker

b

 Omschrijving

Meedoen in de Wijken biedt taalondersteuning aan Eindhovenaren van buitenlandse afkomst die hun Nederlands willen verbeteren en daardoor (beter) kunnen deelnemen aan de samenleving.

We zoeken per direct een enthousiaste vrijwilliger PR en communicatie, die vanuit de missie en de doelen van de Meedoen in de Wijken makkelijk een vertaalslag maakt naar communicatie.

De functie neemt ongeveer 4 uur per week in beslag, verspreid over verschillende dagen. Waarbij je zowel vanuit huis als vanuit het Rode Kruis afdelingskantoor kan werken. Bij voorkeur heb je opmaakervaring, ben je woonachtig in Eindhoven of omgeving en zoek je als vrijwilliger een minimale verbondenheid van 1 jaar.

w

Van taal naar participatie

Het doel is participatie; de verbetering van de taalvaardigheid  is daartoe middel. De taalondersteuning wordt geboden door vrijwillige taalcoaches. Deelnemers kunnen kiezen tussen ondersteuning individueel of in groepsverband. Taalgroepen worden samengesteld op basis van niveau, interesse en wijk. Het is altijd maatwerk. Het taaltraject wordt in de regel gevolgd door begeleiding naar participatie. Voor de een kan dat zijn het zelfstandig doen van boodschappen; een ander wil vrijwilligerswerk gaan doen; weer een ander zoekt de weg naar een opleiding; etc. Voor dit soort trajecten zoeken we Participatiecoaches. 

Z

  Gevraagde competenties

• Een herkenbare look en feel van Meedoen in de Wijken toe passen op onze communicatie. Dit doe je door middel van InDesign, Photoshop of een ander programma.
• Het beheren van de digitale fotodatabank, het verzorgen en de distributie van fotomateriaal voor de verschillende mediatoepassingen (website, nieuwsbrieven of anderszins).
• Aangereikte content verbeteren, verwerken en opmaken om het ontwerp beter tot zijn recht te laten komen.

Wat bieden wij:

• Interessant vrijwilligerswerk.
• Samenwerking in teamverband, waarbij teamoverleg gecombineerd wordt met thuiswerkzaamheden.
• Lokaal georganiseerde festiviteiten voor de eigen vrijwilligers.
• Verzekering tijdens je vrijwilligerswerk.
• Mogelijkheden om trainingen te volgen.
• Onkostenvergoeding van werkelijk gemaakte kosten, op basis van afspraken.

 

 

 Belangstelling?

Wil je graag vrijwilligerswerk doen, spreekt ‘Meedoen in de Wijken’ jou aan en vind je pr en communicatie werkzaamheden leuk, laat dan je gegevens achter in het vrijwilligers-aanmeldingsformulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Voor eventuele vragen en nadere informatie kun je ook bellen naar 040-2443311 (maandag, dinsdag, woensdag en donderdag tussen 10.00- 16.00 uur).

 

 

Meedoen?

Enthousiast en wil je Meedoen? Neem contact met ons op!