Vacature vrijwillige coördinator groepen

b

Het project

Meedoen in de Wijken biedt taalondersteuning aan Eindhovenaren van buitenlandse afkomst die hun Nederlands willen verbeteren en daardoor (beter) kunnen deelnemen aan de samenleving. Het is een gezamenlijke activiteit van het Rode Kruis en Humanitas.

w

Van taal naar participatie

Het doel is participatie; de verbetering van de taalvaardigheid is daartoe een middel. Bij Meedoen in de Wijken zijn ongeveer 140 vrijwilligers actief. Ongeveer 120 taalcoaches, 8 coördinatoren, 3 participatiecoaches en 6 vrijwilligers op kantoor.
Deelnemers kunnen kiezen uit taalondersteuning individueel of in groepsverband. Taalgroepen worden samengesteld op basis van niveau, interesse en wijk. Het is altijd maatwerk en het participatiedoel van de deelnemer is het uitgangspunt. Het taaltraject wordt in de regel gevolgd door begeleiding naar participatie.

Z

Jouw taak

Het organiseren van het gehele proces rondom de taalgroepen: samenstellen en opstarten van groepen, contacten onderhouden met de taalcoaches Groepen, bewaken van de voortgang, het afsluiten en evalueren van de taaltrajecten, het informeren en regelen van de eventuele doorstroom naar een vervolgtraject.

Je werkt zowel op kantoor als in de wijk. Je bent flexibel qua inzet. De afspraken in de wijk kunnen namelijk ook wel eens op een andere dag vallen, hoewel we uitgaan van vaste werkdagen en tijden. In principe vragen we je 8 uren per week beschikbaar te zijn voor dit programma. Je hebt een groot inlevingsvermogen, geduld en affiniteit met de doelgroep. Je vindt samenwerken leuk, maar kunt ook zelfstandig aan de slag gaan.

Je staat er nooit alleen voor, want om de 2 weken is er op kantoor een coördinatorenoverleg voor alle coördinatoren en jullie worden ondersteund door een professionele kracht.We bieden je een leuke leerzame werkomgeving, trainingen, workshops, intervisie, thema- en feestelijke bijeenkomsten.

Belangstelling?

Wil je graag vrijwilligerswerk doen, spreekt ‘Meedoen in de Wijken’ jou aan en past organiseren en begeleiden van de taalgroepen en taalcoaches bij je, laat dan je gegevens achter in het vrijwilligers-aanmeldingsformulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Voor eventuele vragen en nadere informatie kun je bellen met de coördinator Taal via nummer 040-2443311 (maandag, woensdag en donderdag tussen 10.00- 16.00 uur).