Vacature Taalcafé de Boschuil

In Taalcafé de Boschuil* draait alles om het gezellig oefenen van de Nederlandse taal en het leren kennen van nieuwe mensen. Onder het genot van een kopje thee of koffie oefenen de deelnemers in groepjes gesprekken over verschillende onderwerpen. Het Taalcafé de Boschuil vindt elke woensdagochtend plaats van 09.00 tot 10.15 uur op de locatie van basisschool de Boschuil.

Wie zoeken we?
Wij zoeken meerdere taalcoaches om het huidige team te versterken.

Als vrijwillige taalcoach speel je een belangrijke rol in het ondersteunen van deelnemers bij hun taalontwikkeling. Je werkt met een kleine groep deelnemers die een vergelijkbaar taalniveau hebben en je begeleidt deze mensen bij het verbeteren van hun Nederlandse spreekvaardigheid. Jij zorgt ervoor dat de deelnemers zich op hun gemak voelen en je past je begeleiding aan op hun niveau en interesses.

Wat ga je doen?
· Je begeleidt een groep deelnemers.
· Je behandelt wekelijks verschillende onderwerpen die relevant zijn voor de deelnemers. Het Taalcafé beschikt al over diverse inzetbare materialen.
· Je bent flexibel inzetbaar en beschikbaar voor minimaal twee sessies per maand.
· Ons Taalcafé is geopend op woensdagochtend van 09.00 tot 10.15 uur (met uitzondering van schoolvakanties). Het adres van de locatie is Kiplinglaan 1 in Eindhoven.

Wat verwachten we van jou?
We verwachten dat je de Nederlandse taal goed beheerst. Maar naast dat is empathie, geduld en enthousiasme om anderen te helpen minstens zo belangrijk. Je moet zowel zelfstandig als samen met andere taalcoaches kunnen werken.

Klinkt dit interessant?
Ben je enthousiast over deze vrijwilligersfunctie als taalcoach en wil je deel uitmaken van ons gezellige team bij Taalcafé de Boschuil?

Neem dan contact op met Sushma van Dalfsen, Projectleider Meedoen in de Wijken via 06-47297785 (ma, di, do) of mail naar s.vandalfsen@humanitas.nl 


*Taalcafé de Boschuil is een samenwerking tussen Meedoen in de Wijken van Humanitas en basisschool de Boschuil. Meedoen in de Wijken biedt taalondersteuning aan Eindhovenaren van buitenlandse afkomst die hun Nederlands willen verbeteren, zodat ze (beter) kunnen deelnemen aan de samenleving. Eén van de activiteiten binnen dit project is het Taalcafé.

Kijk op onze website www.meedoenindewijken.nl voor meer informatie over Meedoen in de Wijken of onze Taalcafés