Vacature vrijwillige taalcoach 1-op-1

b

Het project

Meedoen in de Wijken biedt taalondersteuning aan Eindhovenaren van buitenlandse afkomst die hun Nederlands willen verbeteren en daardoor (beter) kunnen deelnemen aan de samenleving. Het is een gezamenlijke activiteit van het Rode Kruis en Humanitas.

w

Van taal naar participatie

Het doel is participatie; de verbetering van de taalvaardigheid is daartoe een middel. Bij Meedoen in de Wijken zijn ongeveer 140 vrijwilligers actief. Ongeveer 120 taalcoaches, 8 coördinatoren, 3 participatiecoaches en 6 vrijwilligers op kantoor.
Deelnemers kunnen kiezen uit taalondersteuning individueel of in groepsverband. Taalgroepen worden samengesteld op basis van niveau, interesse en wijk. Het is altijd maatwerk en het participatiedoel van de deelnemer is het uitgangspunt. Het taaltraject wordt in de regel gevolgd door begeleiding naar participatie.

Z

Jouw taak

Een deelnemer individueel helpen de taalvaardigheid te vergroten door te oefenen met de Nederlandse taal in de praktijk. Dit doe je 2 uren per week tijdens 20 bijeenkomsten bij de deelnemer thuis of in overleg op een andere locatie. Je begeleidt, stimuleert en motiveert de deelnemer bij het gebruik van de Nederlandse taal in de praktijk. Je sluit zoveel mogelijk bij het niveau en de interesse van de deelnemer aan. Je houdt jouw coördinator, die ook een vrijwilliger is, op de hoogte van de afspraken, vooruitgang, ondernomen activiteiten en bewaakt het tijdspad. Samen met je coördinator evalueer en sluit je de koppeling met de deelnemer af. In totaal ben je gemiddeld 4 uren per week beschikbaar voor het programma.

Wij verwachten van jou een groot inlevingsvermogen, geduld en affiniteit met de doelgroep en een goede beheersing van de Nederlandse taal. Je werkt zelfstandig, maar je kunt ook samenwerken.

We bieden je een leuke en leerzame werkomgeving, trainingen, workshops, intervisie, themabijeenkomsten en feestelijke bijeenkomsten.

Belangstelling?

Wil je graag vrijwilligerswerk doen, spreekt ‘Meedoen in de Wijken’ jou aan en past taalcoach-zijn bij je, laat dan je gegevens achter in het vrijwilligers-aanmeldingsformulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Voor eventuele vragen en nadere informatie kun je bellen met de coördinator Taal via nummer 040-2443311 (maandag, woensdag en donderdag tussen 10.00 - 16.00 uur).