Vacature vrijwillige coördinator groepen

Het project
Meedoen in de Wijken biedt taalondersteuning aan inwoners van buitenlandse afkomst in Eindhoven die hun Nederlands willen verbeteren en daardoor (beter) kunnen deelnemen aan de samenleving.

Van taal naar participatie
Het doel is participatie; verbetering van de taalvaardigheid is daartoe het middel. Deelnemers kunnen kiezen uit taalondersteuning individueel of in groepsverband. Taalgroepen worden samengesteld op basis van niveau, interesse en wijk. Het is altijd maatwerk en het participatiedoel van de deelnemer is het uitgangspunt. Het taaltraject wordt in de regel gevolgd door begeleiding naar participatie.

Hoe werkt het?
Het organiseren van het gehele proces rondom de taalgroepen: samenstellen en opstarten van groepen, contacten onderhouden met en begeleiden van de taalcoaches groepen, bewaken van de voortgang, het afsluiten en evalueren van de taaltrajecten, het informeren en regelen van de eventuele doorstroom naar een vervolgtraject.

Je werkt zowel op kantoor als in de wijk. Je bent flexibel qua inzet. In principe vragen we je 8 uren per week beschikbaar te zijn. Je hebt een groot inlevingsvermogen, geduld en affiniteit met de doelgroep. Je vindt samenwerken leuk, maar kunt ook zelfstandig aan de slag gaan.

Je staat er nooit alleen voor, want om de week is er op kantoor een overleg met alle coördinatoren en je wordt ondersteund door een professionele kracht.

We bieden je een leuke leerzame werkomgeving, trainingen, workshops, intervisie, feestelijke en themabijeenkomsten.

Belangstelling?
Wil je graag coördinator groepen worden, meld je aan via het vrijwilligers-aanmeldingsformulier.
We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Voor eventuele vragen en nadere informatie kun je bellen met Anne Marie Jansen,  coördinator Taal, via nummer 040-2065350 (maandag, woensdag en donderdag tussen 10.00 – 16.00 uur).