Vacature Vrijwillige Coördinator Groepen

Het programma

Meedoen in de Wijken biedt taalondersteuning aan inwoners met een migratieachtergrond in Eindhoven die hun Nederlands willen verbeteren en daardoor (beter) kunnen deelnemen aan de samenleving.

Van taal naar participatie

Het doel is participatie; verbetering van de taalvaardigheid is daartoe het middel. Deelnemers kunnen kiezen uit taalondersteuning 1-op-1 of in groepsverband. Taalgroepen worden samengesteld op basis van niveau, interesse en wijk. Het is altijd maatwerk en het participatiedoel van de deelnemer is het uitgangspunt.

Hoe werkt het?

Het organiseren van het gehele proces rondom de taalgroepen: samenstellen en opstarten van groepen, contacten onderhouden met en begeleiden van de taalcoaches groepen, bewaken van de voortgang, het afsluiten en evalueren van de taaltrajecten, het informeren en regelen van de eventuele doorstroom naar een vervolgtraject.

Je werkt zowel op kantoor als in de wijk. Je bent flexibel qua inzet. In principe vragen we je 8 uren per week beschikbaar te zijn. Je hebt een groot inlevingsvermogen, geduld en affiniteit met de doelgroep. Je vindt samenwerken leuk, maar kunt ook zelfstandig aan de slag gaan.

Je staat er niet alleen voor. Wekelijks werk je op kantoor samen met de projectmedewerker coördinator taal.

We bieden je een leuke leerzame werkomgeving, trainingen, workshops, intervisie en themabijeenkomsten.

Belangstelling?
Wil je graag coördinator groepen worden, meld je aan via het vrijwilligers-aanmeldingsformulier.
We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Voor eventuele vragen en nadere informatie kun je bellen met Anne Marie Jansen,  Coördinator Taal , via nummer 040-2065350 (maandag, woensdag en donderdag tussen 10.00 – 16.00 uur) of mailen naar am.jansen@humanitas.nl