Vacature Vrijwillige Coördinator Taalcafé Meedoen in de Wijken

 

Het project
Meedoen in de Wijken biedt taalondersteuning aan Eindhovenaren van buitenlandse afkomst die hun Nederlands willen verbeteren en daardoor (beter) kunnen deelnemen aan de samenleving. Het is een onderdeel van Humanitas.

Het doel is participatie; de verbetering van de taalvaardigheid is daartoe het middel.

Deelnemers kunnen kiezen uit taalondersteuning individueel of in groepsverband. Taalgroepen worden samengesteld op basis van niveau, interesse en wijk. Het is altijd maatwerk en het participatiedoel van de deelnemer is het uitgangspunt. Omdat de vraag erg groot is naar het extra oefenen van het spreken van de Nederlandse taal, bieden we hen de mogelijkheid iedere vrijdagochtend naar ons taalcafé te komen.

Taalcafé Meedoen in de Wijken (Corona-proof)
Tijd: Iedere vrijdagochtend van 10.15 – 11.30 uur
Locatie: Humanitas gebouw, Zernikestraat 11-13, Eindhoven

In een ontspannen sfeer en onder het genot van een kop koffie/thee oefenen onze taalcoaches met de deelnemers het spreken van de Nederlandse taal. Aan de hand van het niveau van de deelnemers worden er groepen van maximaal 3 deelnemers gevormd, die met een thema aan de slag gaan. Iedere groep wordt door een taalcoach begeleid. We werken met een poule taalcoaches, die afhankelijk van hun wensen 1, 2 of meerdere keren per maand ingeroosterd worden. Dit gebeurt in de regel door de projectleider als eindverantwoordelijke van het Taalcafé zelf.

Hoe werkt het?
Als ‘Coördinator Taalcafé’ draag je mede zorg voor het klaarzetten en opruimen van de materialen, ontvangen van de taalcoaches, indelen van de deelnemers en op tijd het Taalcafé van start te laten gaan en af te ronden. Je houdt het overzicht van de groepen en de beschikbaarheid van de vrijwilligers. Samen met de projectleider ga je op zoek naar nieuwe thema’s/onderwerpen, die onze deelnemers aan kunnen spreken en mogelijk wordt jouw hulp gevraagd met het uitwerken hiervan.

Door Corona hebben we iedere vrijdag plaatst voor maximaal 15 deelnemers en worden er 5 taalcoaches ingeroosterd. Gemiddeld ben je 4 – 6 uren per week voor het Taalcafé beschikbaar. Je hebt een groot inlevingsvermogen, geduld en affiniteit met de doelgroep. Je vindt samenwerken leuk, maar kunt ook zelfstandig aan de slag gaan.

We bieden je ondersteuning van de projectleider en enthousiaste collega’s, een leuke en leerzame werkomgeving, trainingen, workshops, intervisie, thema- en feestelijke bijeenkomsten.

Belangstelling?
Wil je graag coördinator Taalcafé Meedoen in de Wijken worden, neem dan contact op via onderstaande gegevens.

Sushma van Dalfsen, Projectleider Meedoen in de Wijken
Telefoon 06-47297785 of per mail s.vandalfsen@humanitas.nl
(maandag, dinsdag en donderdag tussen 10.00 – 16.00 uur).